Необходими продукти:

 - калмари туби – 180 гр

 - рукола – 10 гр

 - авокадо – ½ брой

 - червена чушка – 1 бр

 - зелена чушка – 1 бр

 - червен лук – ½ глава

 - прясна мащерка – 2-3 стръка

 - зехтин -50 мл.

 - лимон – ½ брой

 - бяло вино – 30 мл

 - сол

 

Начин на приготвяне:

  1. Измийте и подсушете калмарите. Нарежете ги на ивички и ги овкусете. Оставете на страна
  2. В удобна за разбъркване купа нарежете на малки кубчета чушките, лука и авокадото.
  3. Добавете руколата и овкусете със зехтин и лимон.
  4. Сотирайте калмарите в сгорещен заехтин, прибавете бялото вино и мащерката. Гответе докато течността в тигана се изпари.
  5. Поднесете калмарите върху салцата от рукола и авокадо