КЕЙК ОТ МОЦАРЕЛА И ПАРМЕЗАН С ПЕЧЕНИ ОРЕХИ

поднесен върху свеж салатен микс с червена ябълка

 

Необходими продукти:

 - масло – 2 с.л

 - брашно – 2 с.л

 - прясно мляко – 4 с.л

 - настърган ( прясно) пармезан -1 с.л

 - моцарела ½ бр

 - яйца – 2 бр

 - горчица – ½ с.л.

 - сол- пипер

За салатата:

 - червена ябълка – ½ бр

 - микс зелени салати / рукола, айсберг, лоло росо, пресен спанак и др./

 - орехови ядки – 1 с.л

 - зехтин – 2 с.л

 - бял балсамов оцет – 1 с.л

 - сол

 

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете маслото и от брашното и млякото направете гъст бешамел. Подправете със сол и пипер и добавете горчицата.
  2. Разделете жълтъците от белтъците и прибавете жълтъците към сместа.
  3. Моцарелата нарежете на малки парчета и настържете пармезана. Прибавете към сместа.
  4. Белтъците разбийте на сняг и със шпатула започнете да смесвате бешамелената смес с белтъците.Важно е да бъркате бавно и само в едната посока, за да не премахнете въздуха от белтъците и те да паднат.
  5. Разпределете сместа във форма за мъфини, която предварително сте намазали с меко масло и брашно
  6. Печете в предварително загрята фурна ( с вентилатор) на 165⁰, за около 20 минути.
  7. „Сглобете“ салатата като я овкусите със зехтин, бял балсамов оцет и украсите с печените орехи и слайсове червена ябълка и поднесете заедно с кейка.

 

Да Ви е сладко!