Може ли хем да е сладко, хем да е полезно ? Опитайте вкусният ни ЧИЙЗ КЕЙК ОТ КИНОА С ДОМАШНО СЛАДКО и ще разберете че може ( дори без захар) :

 

Необходими продукти:

За основата:

- филирани бадеми – 1 ч.ч.

- масло ( нискомаслено) – 4 с.л.

- какао – 1 с.л.

- овесени ядки – 1 ч.ч.

- стафиди – 1 ч.ч.

За пълнежа:

- киноа – 150 гр.

- яйца – 2 бр.

- кооксово мляко – 200 гр.

- кокосови стърготини – 3 с.л.

- кленов сироп – 150 мл.

- лимон – ½ бр.

 

Начин на приготвяне:

  1. Сварете киноата, отцедете я, охладете я и я оставете на страни.
  2. Сложете останалите съставки за основата в кухненски робот и ги блендирайте до хомогенна смес.
  3. Изсипете сместа във форма за печене ( с падащо дъно) върху хартия за печене, като притискате добре. Трябв да се получи равна повърхност на блата.
  4. Разбийте яйцата, добавете кокосовото мляко, кленовия сироп, настърганата лимонова кора и сока от него. Прибавете сместа към изстиналата киноа и разбъркайте добре.
  5. Изсипете сместа върху основата за кейка и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170⁰, за около 40 минути.
  6. Охладете кейка и го сервирайте намазан със сладко по Ваш избор.

 

Да Ви е СЛАДКО J