Необходими продукти:

- царевичен грис – 4 с.л.
- картофи – 4 броя – среден размер
- яйца – 2 бр.
- зелени чушки – 2 бр.
- червени чушки – 2 бр.
- морков – 1 бр.
- пресен лук - 1 връзка
- магданоз – ½ връзка
- заквасена сметана – 2 с.л.
- олио – 150 мл
- сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Изсипете царевичния грис във вряща и подсолена вода. Направете гъста каша и я
Оставете на страна да изстине.
2. Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте. Смесете картофите с царевичната смес
И овкусете със сол и пипер.
3. Нарежете чушките и моркова на дребно и сотирайте в нагорещен тиган с мазнина.
4. Прибавете зеленчуците към основната смес, заедно с половината връзка от наситненият 
пресния лук и ги прибавете към основната смес
5. Нарежете на ситно и магданоза и също го прибавете.
6. Оформете кюфтенца от сместа, оваляйте ги в царевичен грис, после в разбитите яйца и
Изпържете в тиган, на умерена температура.
7. Поширайте едното яйце и го поднесете рохко заедно с кюфтетата.
8. Останалата част от пресния лук смесете със заквасената сметана и сервирайте, заедно с
Кюфтенцата и яйцето.

Добър апетит