Времето на голямото пазаруване, готвене и ядене отмина. Време е да обърнем внимание на здравето и тялото си, а какъв по добър начин  за това от консумирането на сезонни храни ? Плодовете и зеленчуците закупени в своя сезон са изключително полезни за човешкия организъм, защото когато са отглеждани правилно и са откъснати, набрани или добити в подходящия момент те ни зареждат с така важните витамини, минерали и други ценни нутриенти. Друг важен момент е че излизат доста по-изгодни ( от финансова гледна точка ) от останалите храни .

Активното консумиране на сезонни храни със сигурност е пълноценен и ефективен начин да подобрите здравето и да влезете във форма по задравословен начин.

 

Представяме Ви кратък списък с онези плодове и зеленчуци, които ще откриете в изобилие и на добри цени, през Февруари.Насладете им се по начина, по който обичате!

- Алабаш - Банани - Броколи - Брюкселско зеле - Грейпфрут - Джинджифил - Зеле - Картофи - Карфиол - Пащърнак - Праз-лук – Ряпа – Фенел – Хрян – Целина -  Цвекло-