"Да си оближете пръстите" с новата ни рецепта: 

НАЧОС КРИЛЦА С ГУАКАМОЛЕ СОС

 

 Необходими продукти:

 

- пилешки крилца – 250 гр.

 - кисело мляко – 2 с.л.

 - яйце – 1 бр.

 - риган – 1/3 с.л.

 - кимион – ½ с.л.

 - лют пипер – 1 щипка

 - тортила чипс ( натрошен на едри трохи)

 - сол и пипер

 

За соса:

 - авокадо – ½ бр.

 - заквасена сметана – 2 с.л.

 - чесън

 - домат – ¼ бр.

 - пресен лук

 

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Измийте крилата, подсушете ги и ги мариновайте за поне 1 час в смес от кисело мляко и разбото яйде.
  2. В купа смесете натрошеният чипс, със сухите подправки и разбъркайте добре.
  3. Оваляйте крилцата в панировката и ги подредете в тава ( върху хартия за печене). Печете в предварително загрята фурна на 200⁰
  4. Гуакамолето направете като смачкате авокадото на паста и смесите с наситненият чесън, заквасена сметана, нарязан на дребно домат, сол и пресен лук.
  5. Сервирайте гуакамолето в отделна малка купичка и добавете няколко тортила чипса, като украса към крилцата.

 

 

 

Добър Апетит!