"Да си оближете пръстите" с новата ни рецепта:
НАЧОС КРИЛЦА С ГУАКАМОЛЕ СОС
Необходими продукти:
- пилешки крилца – 250 гр.
- кисело мляко – 2 с.л.
- яйце – 1 бр.
- риган – 1/3 с.л.
- кимион – ½ с.л.
- лют пипер – 1 щипка
- тортила чипс ( натрошен на едри трохи)
- сол и пипер
За соса:
- авокадо – ½ бр.
- заквасена сметана – 2 с.л.
- чесън
- домат – ¼ бр.
- пресен лук
Начин на приготвяне:
- Измийте крилата, подсушете ги и ги мариновайте за поне 1 час в смес от кисело мляко и разбото яйде.
- В купа смесете натрошеният чипс, със сухите подправки и разбъркайте добре.
- Оваляйте крилцата в панировката и ги подредете в тава ( върху хартия за печене). Печете в предварително загрята фурна на 200⁰
- Гуакамолето направете като смачкате авокадото на паста и смесите с наситненият чесън, заквасена сметана, нарязан на дребно домат, сол и пресен лук.
- Сервирайте гуакамолето в отделна малка купичка и добавете няколко тортила чипса, като украса към крилцата.
Добър Апетит!