ЧИЙЗКЕЙК С ТИКВА

 

Необходими продукти:

-  бисквити – 200гр.

- масло – 120 гр.

- мед – 3 с.л.

- крема сирене – 170гр.

- заквасена сметана – 400 гр.

- желатин – 1 с.л.

- пудра захар – 4 с.л.

- ванилия

- тиква – 800гр.

- печени тиквени семки

 

Начин на приготвяне:

1. Обелете и сварете тиквата. Прецедете я и я оставете да изстине

2. Направете блата като смесите натрошените бисквити с маслото и разбиете в блендер до хомогенна смес.

3. Разстелете сместа във форма за печене и изгладете повърхността с лъжица.

4. В удобна за бъркане купа смесете крема сиренето, заквасената сметана, пудрата захар и половината от предварително разтворения в студена вода желатин и разбърайте добре. Разстелете развномерно върху блата и оставете на страна.

5. Пюрирайте тиквата с останалата половина от желатина и меда. * По желание моце да добавите малко канела. Разпределете сместа върху слоя от сметана и крема сирене и загладете.

6. Оставете готовия чийзкейк в хладилника за поне 3-4 часа, след което може да го сервирате с поръска от тиквени семки и мед