Този път вместо шаранче сме Ви проготвили една скромна, но много сочна, вкусна и ароматна скумрия.
ПЕЧЕНА СКУМРИЯ С ДИЖОНСКА ГОРЧИЦА И МАЩЕРКА
Необходими продукти:
- 4 филета от скумрия
- 2 с.л. майонеза
- 2 с.л. дижонска горчица
- 3 с.л. зехтин
- 1 лимон
- 4 стръка мащерка
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Измийте и подсушете филетата
- Смесете в купа половината зехтина с майонезата, горчицата и ½ лимон и овкусете със сол и черен пипер
- С получената смес мариновайте рибата и я оставете за 30 минути в хладилника под фолио.
- Подредете филетата в намазнена тава и поръсете всяко филе с прясната мащерка.
- Загрейте фурната на 180⁰ и печете за около 20-25 минути
- Готовата риба сервирайте като разбиете с бъркалка остатъка от зейтина с лимона и полеете отгоре.
Може да поднесете със задушени картофи с чесън, или сотирани зеленчуци.
Добър Апетит !