Този път вместо шаранче сме Ви проготвили една скромна, но много сочна, вкусна и ароматна скумрия.

ПЕЧЕНА СКУМРИЯ С ДИЖОНСКА ГОРЧИЦА И МАЩЕРКА

 

Необходими продукти:

 - 4 филета от скумрия

 - 2 с.л. майонеза

 - 2 с.л. дижонска горчица

 - 3 с.л. зехтин

 - 1 лимон

 - 4 стръка мащерка

 - сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

  1. Измийте и подсушете филетата
  2. Смесете в купа половината зехтина с майонезата, горчицата и ½ лимон и овкусете със сол и черен пипер
  3. С получената смес мариновайте рибата и я оставете за 30 минути в хладилника под фолио.
  4. Подредете филетата в намазнена тава и  поръсете всяко филе с прясната мащерка.
  5. Загрейте фурната на 180⁰ и печете за около 20-25 минути
  6. Готовата риба сервирайте като разбиете с бъркалка остатъка от зейтина с лимона и полеете отгоре.

 

Може да поднесете със задушени картофи с чесън, или сотирани зеленчуци.

 

Добър Апетит !