rizoto-elda

 

Необходими продукти:

 - елда – 80 гр.

 - чери домати – 5-6 броя

 - бейби спанак – 1 шепа

 - сирене рикота – 60гр ( 2 пълни супени лъжици)

 - гъби печурки – 5-6 броя ( малки)

 - пармезна – 15 грама

 - со, черен пипер – на вкус

 - зехтин – 2 супени лъжици

 

Начин на приготвяне:

  1. Измийте и сварете елдата. Охладете я и я оставете на страна
  2. В загрят със зехтин тиган сотирайте гъбите, чери доматите и накрая прибавете спанака и сиренето рикота.
  3. След това прибавете елдата, разбъркайте добре и подправете със сол и пипер.
  4. От пармезана направете бисквитка, като го настържете ( на ситно ренде) и го разстелете в/у хартия за печене.

След това го слагате в предварително загрята фурна ( на 180⁰) и го оставяте за 3-4 минути, докато се разтопи.

  1. Докато е топла бисквитката я огънете ( във форма, която Ви харесва) – ние го направихме с чаша, поставете

Ризотото и сервирайте.

 

Да Ви е сладко!