салца-диня

 

Необходими продукти:

- диня – 200гр

- люта чушка – я бр

- лимон – 1 бр.

- червен лук – ½ глава

- овче сирене 150 гр

- прясна мента – 2 стръка

- свежи салати микс  / айсберг, рукола, каквото обичате/

- зехтин

- тост филийки

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Нарежете динята и овчето сирене на малки кубчета.
  2. Лютата чушка и лука наситнете на дребно.
  3. В купа сложете сол, зехтин и сок от лимон и разбъркайте.
  4. Прибавете всички нарязани продукти и разбъркайте добре
  5. Овкусете с пряна мента, нарязана на ситно
  6. Намажете тост филийките с малко зехтин и запечете на грил
  7. Поднесете салцата с овкусена със зехтин и лимон салата и заедно с препечената филийка