СПАНАК СЪС СИРЕНЕ „БУРАТА“ НА ТИГАН

 

 

Необходими продукти:

 - пресен (бейби) спанак – 250-300 гр.

 - чери домат – 2-3 бр.

 - чесън – 2 скилидки

 - багета/чабата – ½ бр.

 - зехтин

 - кедрови ядки – 2 с.л.

 - сол, пипер

 - пресен босилек

 

Начин на приготвяне:

  1. Бланширайте спанака в подсолена вода за няколко минути, след което го изсушете и нарежете на дребно.
  2. В загрят тиган сложете счуканите скилидки чесън, колкото да отпуснат аромата си и ги махнете след това.
  3. Сложете спанака в тигана и подправете със сиренето Бурата, което сте накъсали на парчета и сотирайте за няколко минути.
  4. След 3-4 минути добавете и нарязаните на дребно чери домати и овкусете със сол и пипер.
  5. В сух тиган запечете кедровите ядки за няколко минути, за да отпуснат аромат.
  6. Сервирайте ястието с поръска от печените кедрови ядки и препечено хлебче.

 

Да Ви е сладко!