Ето няколко идеи, ако случайно след празника остане неизяден и поизсъхнал козунак:

  • Нарежете на филии, потопете в смес от яйце и прясно мляко и изпържете.
  • Нарежете на кубчета, поставете в намаслена кексова форма и залейте със следната смес : 3 яйца, чаша захар, 500 г прясно мляко, 1 ванилия. Изпечете на 180 градуса до златисто. Готовия сладкиш можете да глазирате с шоколадова или карамелова глазура, да украсите с пресен плод или да да поръсите с кокос по желание.
  • Нарежете козунака на филии с дебелина около 2 см. Пригответе нишестен крем и един компот по желание. Сиропирайте филиите със сока от компота и подредете плътно във форма. Залейте с част от нишестения крем и подредете следващ ред сиропирани козуначени резени. Редувайте крем и козунак, докато не свършите продуктите. Завършете сладкиша с пласт от крем и украсете с плодовете от компота. Охладете поне за час в хладилника.
  • Натрошете козунака на ситно. Прибавете ядки и стафиди. Карамелизирайте захарта и залейте с прясното мляко. Добавете 2 с.л. какао, 2 ч.л. ликьор и 50 г масло към млякото и на водна баня оставете всичко да се стопи. Прибавете сместа с козуначените трохи и ядките. Разбъркайте всичко добре. Оформете в найлоново фолио във вид на салам и оставете в хладилника да стегне добре.

 Източник: www.temanews.com