ТАРТ С ЕЛДА И РУКОЛА

 

Необходими продукти:

За тестото:

 - брашно – 3 с.л.

 - жълтък от 1 яйце

 - масло – 1 с.л.

 - сол

За плънката:

 - прясно мляко – 3 с.л.

 - яйце 1 бр.

 - елда – 1 с.л

 - пармезан / настърган/ - ½ с.л

 - индийско орехче

 - сол; бял пипер

 - масло за намазване

 - прясна рукола

 

Начин на приготвяне:

  1. Пресейте брашното и солта в купа удобна за месене. Добавете и останалите продукти за тестото, заедно с няколко капки вода. Месете фо получаване на тесто. Завийте го с фолио и го оставете в хладилник за един час.
  2. Сварете елдата, изцедете я и я оставете да се охлади.
  3. Разбъркайте останалите продукти за плънката, заедно с елдата.
  4. Намажете с масло формата за тарт. Разточете тестото и застелете формата (дъното и стените на съда). С нож подрежете края на тестото по ръба на формата.
  5. Изсипете плънката и изравнете.
  6. Печете в предварително загрята фурна на 170⁰ за около 25-30 минути.
  7. Сервирайте топлият тарт с шепа прясна рукола.

 

Добър Апетит!