ТЕЛЕШКО БОН ФИЛЕ ПЪЛНЕНО СЪС СПАНАК И СУШЕНИ ДОМАТИ В ЕСТРАГОНОВ СОС

 

Необходими продукти:

 - телешко бон филе – 250гр

 - спанак – 50гр.

 - сушени домати – 3 бр.

 - гъби ( печурки) – 2-3 бр.

 - зехтин – 2-3 с.л.

 - жълтък – 1бр.

 - течна сметана – 80мл.

 - пресен босилек – 3-4 листа

 - естрагон – 1 щипка

 - сол черен пипер

 - стар лук – 1/3 глава

 - пармезан за поръсване

 

Начин на приготвяне:

  1. Изчистете месото от ципите и го разрежете по дължина. Начукайте го така че да стане равномерно и удобно за завиване.
  2. Овкусете го със сол и пипер
  3. Задушете в тиган гъбите, лука и спанака и накрая добавете супените домати.

Овкусете допълнително ( може и с малко чесън) и оставете сместа за изстине.

  1. С вече изстиналата смес напълнете месото и оформете руло.“Запечатайте“ със зехтин в сгорещен тиган от всички страни

и довършете печенето във фурната за около 8-10 минути на 180⁰

  1. Направете сосът като нарежете на ситно лука и го задушите в тиган. След това добавете сметаната, естрагона, жълтъка  и оставете сместа да се редуцира.
  2. Овкусете със сол и пипер по желание.
  3. Поднесете ястието с паста овкусена със зехтин, чесън и босилек ( песто) и поръсете с пармезан.

 

Добър апетит!