ЗЕЛЕВИ САРМИ СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН И ГЪБИ

 

Необходими продукти:

 

 - свински джолан – 1500гр.

 

 - зелеви листа ( кисело зеле)

 

 - пресни печурки – 200гр.

 

 - чесън – 2 скилидки

 

 - стар лук – 2 глави (големи)

 

 - морков – 1 бр.

 

 - магданоз – 1 стрък

 

 - сол, червен пипер, черен пипер

 

 - зехтин

 

 

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Измийте, подсушете и овкусете с подправките месото и го сложете в тава. Прибавете nарязания на едро морков и  половината лук и полейте със зехтин.
  2. Изсипете 3 чаени чаши вода, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 180⁰ за  2 часа и половина
  3. Готовият джолан оставете настрана да изстине и го обезкостете.
  4. В сгорещен тиган със зехтин сотирайте половината лук, чесъна и нарязаните гъби. Добавете и месото от джолана и разбъркайте. Подправете допълнително със сол и пипер, при необходимост. Оставете да поизстине.
  5. Готовата смес „завийте“ в листата зеле и оформете големи и стегнати сарми.
  6. Подредете ги в тавичка и долейте 2 пръста вода ( на половината на сармите). Покрийте с алуминиево фолио и печете до готовност.

 

 

 

Сервирайте със сотирани гъби и чаша червено вино!

 

Добър апетит!